Henkilökunta

Ratsastuksenopettaja

Emma Ämmälä

Olen Emma, ratsastuksenopettaja ja SRL:n valmentaja II koulutuksen käynyt lajivalmentaja.

Olen aloittanut ratsastusharrastuksen 7-vuotiaana Helsinkiläisessä ratsastuskoulussa. Yläasteikäisenä aloitin kilpailemaan ratsastuskoulun hevosilla koulu- ja esteratsastuksessa. Oma hevonen minulle tuli 18-vuotiaana, jolloin kiinnostuin enemmän kouluratsastuksesta. Yläasteikäisenä minulle oli jo selvää, että haluan opiskella ratsastuksenopettajaksi.

Aloitin vuonna 2012 ratsastuksenohjaajan opinnot Ypäjällä, josta valmistuin 2014. Hevoseni Diva IV oli mukanani Ypäjällä opiskeluiden ajan. Opintojeni jälkeen halusimme Divalta varsan, jolloin Diva muutti hetkeksi Hauholle viettämään mammalomaa kantavana.

Heti valmistuttuani ohjaaksi ajatukseni oli aloittaa jatko-opiskelut ratsastuksenopettajaksi. Opiskelua varten tarvitsin hevosen, jolloin minulle tuli Lexi. Lexi suoritti tarvittavat opelinjan kouluratsastusnäytöt. Lexin kanssa jatkamme treenejä uusia tavoitteita kohti.

Aqua Aada Mariia "Aada" syntyi 2015 heinäkuussa Divasta. Aada asui ensin muutaman vuoden synnyinpaikassaan Hauholla ja muutti 2-vuotiaana Kirkkonummelle silloiselle työpaikalleni Palmun Ratsutallille. Aadan kanssa aloitimme yhteiset treenit pikkuhiljaa varsasta ratsuksi. Diva muutti tuttavieni luokse Turkuun.

Ajatus "hevoset omaan pihaan" on ollut pitkään haaveena. Onneksi tämä haave toteutui vuonna 2018 juhannuksena. Lexi ja Aada muuttivat ensin kaksin Vihtiin ja pikkuhiljaa he saivat kavereita asiakkaiden hevosista.

Keväällä 2019 meille muutti suloinen Shetlannin poni Poju. Poju toimii Aadan kaverina ja tarvittessa myös Lexin kaverina. Poju on 9-vuotias ruuna, joka on aina toimittanut seuraponin tehtävissä.

Valmentaudun edelleen säännöllisesti ja kilpailen vaativalla tasolla. Tulevaisuuden tavoitteeni on aloittaa master opettajaksi opiskelu.

Pidän ratsastuksenopettajan työstä valtavan paljon. Korostan opetuksessani istunnan ja apujenkäytön tärkeyttä. Mahtavaa on saada seurata oppilaiden edistymistä lähtötasosta riippumatta. Tahdon opettaa oppilaita ratsastamaan hevostaan hevosen hyvinvointia edistävällä tavalla. Tahdomme, että hevoset liikkuvat symmetrisesti ja tasapainossa. Ratsastajalla on näihin iso merkitys. Korjaamalla ratsastajaa korjaan samalla hevosta. 


Tallissa 


Tommi Heinilä huolehtii hevosten hoidosta. 

Tallilla pyörii hiiri jahdissa myös mäyräkoira Juuso ja kisut Kikka sekä Iines.